Zpět do aktualit »
Jak se zbavit tesaříka

Tesařík je škůdce, který dokáže pěkně potrápit. Tesařík krovový bývá noční můrou mnoha majitelů rodinných domů. Tento brouk je totiž jedním z nejznámějších škůdců vůbec. A co dokáže napáchat za škody? Jeho larvy se totiž živí dřevem, takže si dokážete představit, kde všude dokáží napáchat nepříjemné škody. Poznáte to tak, že pod napadeným dřevem se objevují hromádky pilin. Slyšet je i chroupání a skřípání. Ve dřevě si pomalu larvy provrtávají cestičky, čímž výrazně poškozují jeho strukturu. Tím může být narušena stabilita a životnost dřevěných výrobků a staveb. Proto není žádný div, že lidé chtějí tohoto škůdce co nejrychleji zničit. Možností likvidace je hned několik.

Možnosti likvidace v domácích podmínkách

Vhodná jsou i preventivní opatření. Důležité je dřevo při zpracovávání kompletně zbavit kůry a lýka. Ale i ve dřevě, které nevypadá nikterak podezřele, mohou být už nakladeny vajíčka tesaříků krovových. Ten se může vyvíjet až několik let.

Pokud jste se rozhodli pro likvidaci tohoto nevítaného návštěvníka, pak budete stát před otázkou, jak se zbavit tesaříka? Nabízí se různé varianty jeho zneškodnění. Jednou z nich je chemické zlikvidování. Tato chemická směs v podobě insekticidního přípravku se stříká do předem navrtaných otvorů, a to pod vysokým tlakem. Tuto práci je ideální přenechat odborníkům.

Další možností je pak mikrovlnná likvidace, která je okamžitá a účinná. Toto odstranění nevyžaduje navrtávání dřeva, ale zase je finančně nákladnější.

Odborná profesionální a účinná pomoc

Nepodařilo se vám zlikvidovat dřevokazného tesaříka? Nebo se do toho nechcete pouštět a záleží vám na tom, aby došlo k opravdu účinnému odstranění nevítaného návštěvníka? Spolehněte se v tomto ohledu na odbornou pomoc a neváhejte nás kontaktovat. Postaráme se o efektivní a profesionální odstranění larev i nakladených vajíček.

 

tesařík krovový kusadla

Kontaktujte nás