Zpět do aktualit »
Proč je dobrý mykologický posudek před opravou střechy

Renovujete rodinný dům, chatu či chalupu? Pokud se jedná o rekonstrukci většího rozsahu, je dost dobře možné, že budete chtít opravit mezi jiným i střechu. A pokud má tato střecha jako základ dřevěnou konstrukci (což je dost pravděpodobné), je rozumné nechat si vypracovat mykologické posouzení jejího stavu. Proč?

Ušetří vám to starosti

Díky mykologickému posudku budete přesně vědět, které části dřevěné konstrukce krovu je bezpečné v konstrukci ponechat a které je potřeba vyměnit. Zjistíte i příčiny a následky různých defektů na původní střeše, takže jim budete moci během rekonstrukce předejít. Navíc dostanete i doporučení nejlepšího dalšího postupu při odstraňování vad, na jehož realizaci se můžeme rovnou domluvit.

V konečném důsledku ušetříte čas i peníze

Představíte-li si situaci, kdy na mykologické posouzení zapomenete, mohlo by se stát následující: střechu za nemalý peníz zrenovujete, ale za pár měsíců zjistíte, že je dřevěná krovová konstrukce napadená dřevomorkou, plísněmi či dřevokazným hmyzem, takže můžete rekonstruovat znova. A čeká vás další kolečko zdlouhavých prací i finančních výdajů. Řekněte sami: nebylo by lepší se tomu vyhnout?

mikroskop v laboratoři

Jak to bude probíhat?

Po vzájemné dohodě navštívíme daný objekt a provedeme první prohlídku dřevěných konstrukcí. Tehdy můžeme detekovat některé pouhým okem rozeznatelné defekty: například kostičky hnědé hniloby, nebo prachový rozpad dřeva způsobený dřevokazným hmyzem. Abychom ale měli jistotu, že vašim dřevěným konstrukcím nehrozí jiná, zatím neviděná, hrozba, odebereme z několika míst ještě vzorky pro laboratorní posouzení.

V návaznosti na výsledky z laboratoře se společně můžeme domluvit na dalším postupu projektu opravy vaší střechy. Pomůžeme vám jak se sanací a další prevencí výskytu dřevokazných hub, ale pokud budete chtít, klidně to na nás můžete nechat celé: tesařina a pokrývačské práce jsou totiž také naše doména!

Kontaktujte nás