Zpět do aktualit »
Mikrovlnná sanace odstraní plíseň na zdi rychle a důkladně

Plíseň na zdi trápí mnoho českých domácností. Nejde jen o estetický problém, pokud dlouhodobě vdechujete výtrusy z těchto plísní, mohou u vás vzniknout různá onemocnění včetně alergických reakcí. Právě proto je tak důležité s plísní bojovat.

Velmi často se objevují plísně v koupelně, tam je totiž trvale vlhké prostředí, které se jim líbí. Právě nyní v podzimním období, kdy je vlhko všude kolem nás, málo větráme, hodně topíme, se mohou snadno rozšířit i do jiných místností.

Plíseň je vlastně houba, má ráda vlhkost a utěsněné prostory

Plíseň na zdi není nic jiného než houba, to, co vidíte na zdi, je konkrétně jemné bílé, černé či barevné podhoubí. Tato houba má moc ráda vlhkost, protože je tvořena z velké části z vody, líbí se jí omítka a zdivo, dřevo, plasty i sklo, má ráda tmu a utěsněné prostory. Právě proto se plíseň častokrát objeví jako reakce na nová nekvalitní plastová okna, která místnost úplně utěsní.

Co naopak nemá ráda, je čerstvý vzduch, sluneční světlo a sucho. Pokud se jí chcete zbavit, můžete vyzkoušet následující rady:

  1. často větrejte,
  2. roztahujte žaluzie, aby k vám do místností mohlo světlo,
  3. nesušte prádlo v nevětrané místnosti,
  4. odsuňte nábytek ode zdí, aby zdi mohly dýchat.

Existují také speciální přípravky proti plísním, jež obvykle stačí nastříkat na postižené místo. Někdy však ani tyto rady a chemické dezinfekce nepomohou. Problém bývá zakořeněný daleko hlouběji a je potřeba pozvat si odborníky, kteří váš dům pořádně vysuší.

Jednou z variant je mikrovlnná sanace

Jestliže se s plísní v domácnosti, kanceláři či jiných prostorách potýkáte dlouhodobě, je na místě zavolat odborníky na tzv. sanaci zdiva. Zdivo odborně vysuší, a jelikož plíseň potřebuje vlhko, z vašeho domova zmizí.

Způsobů sanace vlhkého zdiva a dřeva je vícero, jedním z nich je mikrovlnná sanace. Funguje podobně jako vaše mikrovlnka, jen se v tomto případě neohřívá vaše večeře, nýbrž zeď. Materiál ozařovaný mikrovlnami se rovnoměrně vysuší a spolu s ním vyschnou i plísně tvořené z většiny vodou.

Oproti jiným metodám mikrovlnná sanace dřeva značně vyniká:

  • funguje daleko rychleji,
  • neničí strukturu materiálu,
  • není cenově nedostupná,
  • nepoužívá žádnou chemii,
  • nemění vzhled ani vlastnosti materiálu.

Mikrovlnná sanace se dá provádět v jakémkoliv ročním období za jakýchkoliv teplot. Proto řešte odstranění plísně v bytu klidně hned. Čím dříve se jí zbavíte, tím dříve budete zase dýchat zdravý vzduch.

Kontaktujte nás