Zpět do aktualit »
Antigraffiti nátěry – efektivní ochrana proti vandalismu

Ačkoliv jde o formu umění, není vždy chtěná. Bohužel sprejeři často vyjadřují svůj um skrze malbu či nápis na cizím majetku. Majitel nemovitosti tak pochopitelně není moc rád, čeká ho totiž nákladná a časově náročná práce s odstraňováním nevhodného graffiti na jeho nemovitosti či dopravním prostředku. V konečném důsledku jde o vandalismus, se kterým se jen velmi těžko bojuje. Je ale možné nějak předejít opakovanému odstraňování graffiti? Pojďme se na to společně podívat.

Ochranné nátěry proti graffiti jsou skvělou prevencí

Antigraffiti nátěry obsahují speciální látky, které na povrchu vytváří tenkou vrstvičku, jež nepropustí barevné spreje a v případě posprejování plochy lze graffiti mnohem lépe odstranit pryč. Jakými vlastnostmi se ochranné nátěry proti graffiti mohou pochlubit?

Odpudivý povrch

Antigraffiti nátěry velmi znepříjemní vandalovi posprejovat váš majetek. Jsou vyrobeny tak, aby bylo přichycení barvy na povrch znemožněno a došlo tak k minimálnímu poškození.

Snadné čištění

Speciální povrch, který vytváří ochranný nátěr proti graffiti, lze v případě posprejování mnohem lépe očistit, než kdyby nebyl váš majetek ničím chráněn. Jednoduše stačí graffiti odstranit pomocí teplé vody, vysokotlakého čističe nebo speciálních přípravků. Při odstraňování nehrozí poškození povrchu.

Univerzální nátěr

Ochranné nátěry proti graffiti je možné aplikovat na téměř jakýkoliv povrch – sklo, kov, plast, zdi a další. Ochránit tak můžete jak budovu, tak také například tramvaj či autobus. Naše firma se specializuje na nanášení antigraffiti nátěrů na fasády domů, dopravní prostředky, betonové konstrukce a pilíře mostů.

Nenaruší vzhled povrchu

I když se jedná o nátěr, který musí odolat opravdu velkému náporu, nehrozí žádné narušení estetického vzhledu budovy či dopravního prostředku. Ochranné nátěry proti graffiti jsou většinou průhledné a zachovávají původní vzhled povrchu.

Druhy ochranných nátěrů proti graffiti

Na trhu existuje již mnoho speciálních nátěrů, které se liší dle jejich použití. Jiný antigraffiti nátěr použijete do interiéru a jiný do exteriéru. Ve venkovním prostředí musí totiž odolávat nejen sprejerům, ale také povětrnostním podmínkám. Ochranné nátěry se liší také dle jejich aplikace. Některé nátěry potřebují k jejich správnému fungování speciální podklad, a proto se povrch nejdříve natírá základním nátěrem. Jiné antigraffiti nátěry je možné aplikovat přímo na očištěný a suchý povrch.

Antigraffiti nátěry vám zajistí dlouhodobou ochranu

Speciální nátěry, které vám usnadní boj proti vandalismu jsou oblíbené hlavně v městských částech, odlehlých místech či na vlakových a jiných nádražích. Zkrátka tam, kde je naprosto běžné narazit na posprejovanou zeď, počmáraný autobus apod. Odstranění graffiti není levná záležitost a mnohdy je nutné k němu přistoupit opakovaně. Proto jsou právě jedním z hlavních důvodů pro natření antigraffiti nátěrem nemovitosti, komerční plochy či dopravního prostředku právě náklady na odstraňování a celkovou údržbu majetku. V další řadě jde také o zachování estetické stránky věci. Ochranné nátěry proti graffiti vám pomohou udržet čisté a příjemné prostředí a nastavit jasná pravidla, že „zde si žádný vandal ani neškrtne“.

Bojujete i vy s neustálým poškozováním vašeho majetku? Neváhejte se na nás obrátit. Jsme tým zkušených profesionálů – odstraníme stávající graffiti a na vyčištěný a předem připravený povrch naneseme ochranný nátěr proti graffiti, díky kterému pro vás již nebude odstranění případné čmáranice noční můrou.

Kontaktujte nás