Zpět do aktualit »
Mykologický posudek důsledně zhodnotí stav dřevěné konstrukce

Napadení dřevěné konstrukce dřevokaznou houbou či hmyzem je vždycky problém, který se však dá řešit. Tedy aspoň za předpokladu, že ho objevíte včas a obrátíte se na odborníky. Jestliže tedy máte jakékoliv pochybnosti, nebo se prostě jen chcete ujistit, zda se nemusíte bát o svou střechu nad hlavou, nechte si zpracovat mykologický posudek.

Krovy, vodorovné stropní konstrukce, dřevěné podlahy i další součásti staveb. Dřevokazné houby, plísně a dřevokazný hmyz si nevybírají. Usídlí se tam, kde se jim líbí, a dříve či později začnou způsobovat problémy. Zamezte jim v tom včas!

Co je mykologický posudek?

Mykologický posudek je dokument podrobně vyhodnocující stav dřevěné konstrukce. Popisuje její stav a identifikuje konkrétní plísně či dřevokazné houby. Představuje podrobné půdorysné schéma, v němž jsou přesně vyznačena místa poškození. Stanovuje také vlhkost stavebního dřeva.

Na základě tohoto posudku odborníci mohou začít jednat a bojovat o záchranu konstrukce. Posudek totiž dokonce navrhuje postup sanace napadaného objektu a prevenci napadení objektu dřevokaznými škůdci.

Jak se mykologický posudek tvoří?

Odborníci musí dřevěnou konstrukci důkladně prozkoumat. Za tímto účelem je nutná osobní návštěva. Nejdříve se provádí zevní pohledová prohlídka okem i pod mikroskopem, poté se odebírají vzorky dřeva, jež se odesílají do laboratoře. Laboratorní rozbor prokáže, jaké konkrétní plísně či houby se vyskytují, což je důležité pro navržení správného postupu odstranění škůdců.

Mykologické posudky poskytujeme všem zákazníkům, ať už jde o posudky pro rodinné domy, bytové domy, chalupy a chaty, zemědělské usedlosti nebo stavby v oblasti památkové péče. Posudek je prvním krokem na cestě k ozdravení dřevěné konstrukce. Rádi vás provedeme celou cestou, provádíme také mikrovlnné sanace.

sanako mykologické posudky

Kontaktujte nás