Zpět do aktualit »
Jak se zbavit pilořitky

Černou můrou pro majitele dřevěných staveb, srubů, chat, avšak i rodinných domků, kde jsou na krovy použity dřevěné trámy, je i pilořitka velká. Pochutnává si na zabudovaných dřevěných konstrukcích. Larvy jsou důkladně schované v krovech i trámech, takže je vaše oko jen tak neodhalí.

Je nebezpečná hlavně tím, že samice pilořitky velké dokážou naklást do dřeva stromů až na pět set vajíček! Milují zvláště smrkové dříví, ale nepohrdnou ani borovicí, modřínem či jasanem. Jenže nenakladou jen vajíčka, ale i spory hub, jež rozrušují dřevo, a tím poskytují základní výživu pro líhnoucí se larvy. Tento vývoj od nakladení vajec až po vylíhnutí larev, které začnou požírat vnitřek stromů, může přetrvávat až šest let!

Kterak na dřevokazné pilořitky?

Jak se zbavit pilořitky? Majitelé domů si s ní nejspíše moc neporadí, protože se jedná o vynalézavého tvora a larvy nejprve hlodají v měkkém letním dřevě tak důsledně, až se propracují dovnitř kmene. Na tuto nevítanou návštěvu platí mikrovlnné sanace! Že jste o nich ještě neslyšeli? Pak možná proto vás trápí nezvaný host jménem pilořitka velká.

Mikrovlny jsou přáteli vašich dřevěných konstrukcí!

Prosím neplést s mikrovlnou troubou. Tyto mikrovlny dobře poslouží v boji proti nepřátelům z hmyzí říše a zaručeně si poradí i s pilořitkou. Škůdci nemají absolutně žádnou šanci na přežití a váš majetek bude zachráněn!

Jak působí mikrovlnné sanace?

Dřevo, které je ozařováno mikrovlnami, dostává naději na přežití. Díky principu ohřevu molekul vody v ozařovaném materiálu mikrovlny zasáhnou vše nepatřičné, což jsou vajíčka, larvy i samotné vylíhnuté pilořitky. Působením mikrovln se mění vnitřní buněčná struktura nežádoucího nepřítele a veškeré organismy odumírají. Materiál se zároveň pečlivě vysuší a pachatelé se už na místo činu nevracejí.

Potřebujete pomoci s nevítanou dřevokaznou pilořitkou? Kontaktujte nás!

Jak se zbavit pilořitky

Jak se zbavit pilořitky

Kontaktujte nás